« Назад

Използвайте предимствата на новото строителство при продажбата на имоти

Публикувана на 11.02.2013 в 08:39

Все повече купувачи се спират на имоти от така нареченото „Ново строителство“, като за тази тенденция оказват влияние доста фактори. Съвременните жилищни сгради значително се различават от старите такива, като няма място за сравнение между тях.

Собствениците на нови апартаменти трябва добре да са запознати с предимствата им, за да могат да ги изтъкнат в своите аргументи, когато пристъпят към продажба на тези имоти без посредник. Това ще им помогне в отстояването на цената, а също така и за скъсяване на срока за продажба. Ето няколко съвета, които ще ви подскажат на кои от нещата трябва да наблегнете, когато представяте вашият имот, независимо дали го отдавате под наем или го обявявате за продажба:

Новите удобства

Почти всички новопостроени сгради имат технологични решения, като например предварително поставени изводи и окабеляване за интернет и цифрова телевизия. Това е едно значително удобство за клиентите, тъй като няма да се налага да се пробиват стени и да се извеждат връзки. Това наглед дребно предимство може да има ключово значение за сключване на сделката за покупко-продажба и е сериозен аргумент, тъй като е в графата „Задължително трябва да има“ в списъка на купувачите. Имайки в предвид средната им възраст, почти сигурно те ще имат нужда от такива изводи, което ви дава предимство при преговорите.

Енергийна ефективност

Когато описвате предимствата на предлаганият от вас имот, не забравяйте да насочите вниманието на купувачите или потенциалните наематели към факта, че живеенетов него могат да пестят значителни средства. Не забравяйте да споменете многокамерната дограма с нискоемисионни стъкла, добрата изолация, която вече е задължителна за всички нови сгради, инсталираните слънчеви колектори и другите зелени технологии, които помагат за опазване на околната среда и пестят пари. Според последните проучвания, едни такива подобрения могат да направят икономия на разходи за сметки за хиляди левове. С изтъкването на тази статистика със сигурност ще накарате много от потенциалните купувачи сериозно да се замислят за по-бързо постигане на сделка.

Местоположението

Все повече нови жилищни сгради се строят встрани от центъра на градовете заради презастрояването там. Отдалечеността от центъра обаче не трябва да се посочва като недостатък, а да се изтъкне като предимство. На първо място е по-спокойната атмосфера на кварталите. Те обаче не са както в миналото, с едни магазин, в който почти винаги няма това, от което се нуждаете, тъй като повечето големи хипермаркети и моловете също са изнесени в тези райони на градовете. Така, въпреки, че продаваният от вас имот не е в центъра на града, потенциалните ви клиенти разполагат с ресторанти, магазини и бутици, които са точно до тях. Предимствата на квартала също трябва да присъстват във вашето резюме, тъй като е важно за по-бързата реализация на сделка. Също така е добре да споменете и наличието на място за паркиране на автомобил, защото такова е все по-голяма рядкост в гъстонаселените райони.

Емоционалният фактор

Може би най-голямото предимство при продажбата на нови имоти без посредник е емоцията, която ще предизвикате у потенциалните клиенти. Помислете за това: В съзнанието на потребителите, новото се свързва с нещо по-специално. Дали става въпрос за жилище, нов автомобил, първа хапка от някакво непознато ястие... Всички те карат хората да чувстват една особена тръпка, че преживяват нещо уникално и вълнуващо.

Ако сте добър психолог и разберете какво точно се опитваме да ви кажем, тогава със сигурност ще вмъкнете във вашето представяне на имота за продажба една тънка линия, с която да привлечете купувачите. Накарайте ги да си представят как ще живеят в чисто нова сграда, с модерна архитектура, високотехнологични екстри и красиви общи части. Това ще ви даде едно сигурно предимство и така вашите конкурентни няма да бъдат в състояние да отговорят, що се отнася до вниманието на потенциалните купувачи.

Категория: Полезно е да знаете...
ПРОДАЖБА НА ИМОТ БЕЗ ПОСРЕДНИК - ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ

    Във времето на настоящата световна криза продажбата...

Анализ на пазара на имоти за 2012 година

През 2012 година бяха забелязани положителните нагласи в участниците на имотния...

Бързо ръководство за покупка на имоти без посредник

Това е една от най-големите покупки в живота ви и малките грешки могат...

Всички статии
Колко обяви за имот като моя има и колко клиенти са търсили такъв в сайта?

Сайтът за безплатни обяви за имоти ImotiFree.bg предлага уникална възможност...

Купувате имот - планирайте добре избора си!

При всяка сделка на покупко-продажба повечето рискове са за купувача. Това...

Имоти под наем - пазете се от измамни оферти и брокери!

 След като сте избрали желаните райони и сте наясно с големината на търсеното...

Всички съвети